Yalnız Mesajı Göster

Havuçlu Zeytinli Lokma

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Zeytinli Lokma



Havuçlu Zeytinli Lokma Tarifi - Havuçlu Zeytinli Lokma Yapılışı - Havuçlu Zeytinli Lokma Nasıl Yapılır - Havuçlu Zeytinli Lokma Malzemeleri

Malzemeler (8 kişilik):

2 adet orta boy havuç

3-4 diş sarımsak

Yarım demet dereotu

2 adet ekmek hamuru

16 adet çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin

Kızartma için sıvıyağ


Yapılışı:

Havuçların dışını bir bıçakla kazıdıktan sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin Küçük doğranmış sarımsakları ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin Ekmek hamurunu da ilave ettikten sonra iyice yoğu-run Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın Elinize çok az sıvıyağ sürün Hamuru elinizde yuvarlayın Hamura baş parmağınızı batırarak bir çukur açın Bu çukura çekirdeği çıkarılmış zeytini yerleştirip kapatın Lokmaları kızgın sıvıyağda kızartın Fazla yağını süzmek için kâğıt havlunun üzerinde bir süre bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla