Konu
:
Havuçlu Zeytinli Lokma
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu Zeytinli Lokma
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu Zeytinli Lokma
Havuçlu Zeytinli Lokma Tarifi - Havuçlu Zeytinli Lokma Yapılışı - Havuçlu Zeytinli Lokma Nasıl Yapılır - Havuçlu Zeytinli Lokma Malzemeleri
Malzemeler (8 kişilik):
2 adet orta boy havuç
3-4 diş sarımsak
Yarım demet dereotu
2 adet ekmek hamuru
16 adet çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
Kızartma için sıvıyağ
Yapılışı:
Havuçların dışını bir bıçakla kazıdıktan sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin
Küçük doğranmış sarımsakları ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin
Ekmek hamurunu da ilave ettikten sonra iyice yoğu-run
Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın
Elinize çok az sıvıyağ sürün
Hamuru elinizde yuvarlayın
Hamura baş parmağınızı batırarak bir çukur açın
Bu çukura çekirdeği çıkarılmış zeytini yerleştirip kapatın
Lokmaları kızgın sıvıyağda kızartın
Fazla yağını süzmek için kâğıt havlunun üzerinde bir süre bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul