Konu
:
Gül Kokulu Saray Lokması
Yalnız Mesajı Göster
Gül Kokulu Saray Lokması
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gül Kokulu Saray Lokması
Gül Kokulu Saray Lokması Tarifi - Gül Kokulu Saray Lokması Yapılışı - Gül Kokulu Saray Lokması Nasıl Yapılır - Gül Kokulu Saray Lokması Malzemeleri
Malzeme
3 su bardağı Bizim Mutfak Un
½ çay kaşığı tuz
25 gr
hamur mayası
1 çorba kaşığı Altın Hasat Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı gül suyu
1 bardak su
Şurup için :
5 su bardağı toz şeker
3,5 bardak su
¼ limonun suyu
5 su bardağı Bizim Ayçiçek Yağı
Hazırlanışı
• Dibi yuvarlak bir kabın içine un, maya, tuz, şeker ve zeytinyağını koyup, yarım su bardağı ılık su ilave edin
• Maya ile biraz un karıştırın
Ilık bir yerde kabı bırakın ve üzerini örterek hamurun kabarmasını bekleyin
• Hamur kabarınca yine alttan üste elle hamuru kaldırarak iyice karıştırın
• Hamur göz göz olunca bir daha karıştırın
Kıvamı ekmek hamurundan daha yumuşak olsun
• Yağı kızdırın
Bir elinize hamuru, diğer elinize bir ağaç kaşık veya tatlı kaşığı alın
• Kaşığı önce soğuk Bizim ayçiçek yağına batırın sonra hamurdan fındık büyüklüğünde bir parça alın ve kızgın yağın içine atın
Aynı işlemi kap dolana kadar tekrarlayın
• Kevgir ile devamlı karıştırarak biraz renk aldığı zaman süzgece çıkarın
• Hepsi tamamlanınca tekrar yağa koyup, ağır ateşte istenilen renkte olana kadar kızartın
• Kızaranları süzgeçle çıkarıp şurubun içine atın
Yarım saat sonra da şuruptan çıkarıp, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul