Yalnız Mesajı Göster

Gül Kokulu Saray Lokması

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Kokulu Saray Lokması



Gül Kokulu Saray Lokması Tarifi - Gül Kokulu Saray Lokması Yapılışı - Gül Kokulu Saray Lokması Nasıl Yapılır - Gül Kokulu Saray Lokması Malzemeleri




Malzeme

3 su bardağı Bizim Mutfak Un

½ çay kaşığı tuz

25 gr hamur mayası

1 çorba kaşığı Altın Hasat Zeytinyağı

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı gül suyu

1 bardak su

Şurup için :

5 su bardağı toz şeker

3,5 bardak su

¼ limonun suyu

5 su bardağı Bizim Ayçiçek Yağı


Hazırlanışı

• Dibi yuvarlak bir kabın içine un, maya, tuz, şeker ve zeytinyağını koyup, yarım su bardağı ılık su ilave edin

• Maya ile biraz un karıştırın Ilık bir yerde kabı bırakın ve üzerini örterek hamurun kabarmasını bekleyin

• Hamur kabarınca yine alttan üste elle hamuru kaldırarak iyice karıştırın

• Hamur göz göz olunca bir daha karıştırın Kıvamı ekmek hamurundan daha yumuşak olsun

• Yağı kızdırın Bir elinize hamuru, diğer elinize bir ağaç kaşık veya tatlı kaşığı alın

• Kaşığı önce soğuk Bizim ayçiçek yağına batırın sonra hamurdan fındık büyüklüğünde bir parça alın ve kızgın yağın içine atın Aynı işlemi kap dolana kadar tekrarlayın

• Kevgir ile devamlı karıştırarak biraz renk aldığı zaman süzgece çıkarın

• Hepsi tamamlanınca tekrar yağa koyup, ağır ateşte istenilen renkte olana kadar kızartın

• Kızaranları süzgeçle çıkarıp şurubun içine atın Yarım saat sonra da şuruptan çıkarıp, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla