Konu
:
Sultan Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Sultan Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sultan Tatlısı
Sultan Tatlısı Tarifi - Sultan Tatlısı Nasıl Yapılır - Sultan Tatlısı Malzemeleri
1 su bardağı eritilmiş margarin
2 su bardağı un
1 adet yumurta
2 su bardağı çekilmiş badem
1 tatlı kaşığı yoğurt
yarım limonun suyu
1
5 çay bardağı su
1 tutam tuz
şurubu için:
2 su bardağı toz şeker
2 buçuk su bardağı su
1
5 su bardağı yarım limon suyu
Yapılışı Una, yumurta, tuz, limon suyu, yoğurt ve suyu ilave ederek yoğurun
Hamuru 15 dakika dinlendirin
Hamuru oklava ile ince bir yufka şeklinde açın
Kenarlarını keserek dikdörtgen haline getirip bademi serpin
Geniş kenarından başlayarak sıkı bir rulo şeklinde sarın
Uç kısmına yumurta akı sürüp yapıştırın
Elde ettiğiniz rulo hamurunu 4/5 cm eninde dilimleyin
Kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde aralıksız olarak yağlanmış tepsiye dizin
Eritilmiş margarini üzerine gezdirin
Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 25 dakika pişirin
Şurubu hazırlamak için, toz şeker ve suyu tencerede kaynatın
Şurup kıvamını alınca limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın
Fırından çıkarttığınız tepsi tamamen soğuyunca şurubu sıcak olarak dökün
Şurubunu çekince kaymak ve şam fıstığı eşliğinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul