Yalnız Mesajı Göster

Sakızlı Armut Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakızlı Armut Tatlısı



Sakızlı Armut Tatlısı - Armutla yapılan Tatlılar





Malzemeler


1 kg armut

1 bardak şeker

3-4 adet karanfil

1 tatlı kaşığı damla sakızı

2 bardak su

3-4 dal taze nane


Yapılışı


Armutların kabukları soyulduktan sonra birer parmak kalınlığında dilimlenir Şeker armutların üzerine serpilir, 2 bardak suyumuz ilave edilir, karanfiller ve damla sakızı eklendikten sonra tatlımız hafif ateşte 20-25 dakika kadar pişirilir Tatlımız en az 2 saat buzdolabında soğutulduktan sonra taze nane yaprakları ile servis edilir Arzuya göre tatlımız 1 top dondurma ile de sunulabilir



Alıntı Yaparak Cevapla