Konu
:
Zencefilli Sepette Dondurma
Yalnız Mesajı Göster
Zencefilli Sepette Dondurma
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zencefilli Sepette Dondurma
dondurma tarifleri - dondurma nasıl yapılır - zencefilli dondurma tarifi
Zencefilli sepette dondurma malzemeleri
250 gr vanilyalı dondurma
Krokan için
50 gr soyulmuş badem
170 gr toz şeker
2 yemek kaşığı su
Sepetler için
25 gr tereyağı
1 yemek kaşığı bal
30 gr toz şeker
1/4 tatlı kaşığı toz zencefil
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
15 gr un
Zencefilli sepette dondurma hazırlanışı
Fırını 180 dereceye ayarlayın
Tereyağı, bal ve toz şekeri bir tencerede eriyene kadar kısık ateşte pişirin
Toz zencefil, portakal kabukları ve unu
ilave edip yumuşayana kadar karıştırın
Yağlı kağıdı hafif yağlayın ve karışımdan
2 tatlı kaşığı alıp, yağlı kağıtlara dökün
5’er cm’lik daire şeklinde yayın
Üzeri iyice kızarana kadar 12-14 dakika pişirin
Fırından alınca sertleşmeleri için 1 dakika bekletin
Spatula yardımıyla kaldırıp sufle kabı ya da
kahve fincanının etrafını kaplayın
Sepet şeklini alması için kenarlarına elinizle kıvrımlar yapın
Soğuyunca sepetleri kalıplardan çıkarın
Su, toz şeker ve bademleri yüksek ateşte
şeker eriyip rengi koyulaşıncaya kadar pişirin
Karışımı yağlı kağıt üzerine dökün ve tamamen soğuyana kadar bekleyin
Mutfak robotundan geçirip parçalayın
Zencefil sepetlerinin içine dondurmayı paylaştırıp üzerini krokanlarla süsleyerek servis yapın
Zencefilli sepette dondurma artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul