Konu
:
Pişmaniye Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Pişmaniye Nasıl Yapılır
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pişmaniye Nasıl Yapılır
pişmaniye tarifi - pişmaniye yapımı - pişmaniye yapılışı - pişmaniye macunu nasıl hazırlanır
Şeker ve sudan oluşan karışım bir kazanda 165 dereceye kadar kaynatılır
Kaynamış şeker soğutma tazgahlarına dökülür
Şeker soğutma tezgahlarında soğuyup yavaş yavaş macun halini alır
Macun halini almış şeker daha sonra beyazlatma işlemine tabi tutulur
Eski zamanlarda ustanın şekeri demir bir çubuğa asarak uzata uzata yaptığı beyazlatma işini, günümüzde özel beyazlatma makineleri yapmaktadır
Bu işlem bittiğinde şeker büyük bir sakıza benzer
Diğer yandan un ve yağdan oluşan ve bir kazanda 7-8 saat pişen özel hamur, pişmaniye’nin çekileceği büyük tepsiye belli bir miktar yayılır
Halka haline getirilmiş ve hamur ile karıştırılmış şeker çekilerek açılmaya başlanır
Şeker, esnedikçe ve tepsi genişliğinde açıldıkça katlanıp tekrar açılır
Bu işlem, hamur kaybolana (hamurun şekere yedirilmesi) ve şeker tel tel ayrılana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) sürer
Şeker tel tel ayrılıp hamur kaybolduktan sonra artık "pişmaniye" olmuştur
2 usta tarafından karşılıklı çekilerek koparılan pişmaniye halkası, soğutma tezgahlarına serilerek soğutulur
Çekilen pişmaniye’nin bir kısmı tel tel yemekten hoşlananlar için o şekilde paketlenirken, büyük bir kısmı sade, kakaolu ve şamfıstıklı olarak özel fincanlar ile top haline getirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul