Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Yoğurt Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Yoğurt Tatlısı



Yoğurt Tatlısı Tarifi - Yoğurt Tatlısı Yapılışı - Osmanlı Yoğurt Tatlısı Yapılışı

450 gr net akşamdan bir beze veya tülbente koyulup bir yere asılarak süzdürülmüş yoğurt

8 bütün yumurta

İçinin harcı:

750 gr irmik

150 gr toz şeker

150 gr un

50 gr nişasta

2 kahve kaşığı karbonat

Şurubu:

1 kg şeker

600 gr su

az limon tuzu


25 cm çapında bir tepsinin içini tamamen yağlayınız Şurup malzemesini beraberce 2 dakika kaynatarak soğumaya bırakınız

Yoğurdu bir sıcak suyun içine oturtup hafif hafif karıştırarak ılıtınız İrmiği ilâve edip karıştırarak yediriniz Yumurtaya 150 gram şekeri ilâve ederek yumurta vurma kabında yumurta vurma teli ile bir sıcak suyun içinde hafif karıştırarak ıslatınız

Sudan çıkardıktan sonra devamlı telle vurarak iyice köpürtünüz Öyle ki teli havaya kaldırdığınızda telden düşen yumurtalar tenceredeki yumurtanın üzerinde kurdela gibi dağılmadan kalsın

Sonra teli çıkarıp bir kevgirle dikkatlice karıştırarak evvelâ yoğurdu, sonra unla nişastayı ilâve edip fazla karıştırmadan iyice yedirip tepsiye boşaltarak fırına sürüp; pişiriniz

Fırından çıkar çıkmaz üzerine müsavi şekilde 1/2 bardak kaynar su serpip üzerini kapatarak 3-4 dakika bekletiniz

Sonra şurubunu döküp yarım saat sonra arzu ettiğiniz gibi dilim dilim kesip servis ediniz


Necip Usta

Alıntı Yaparak Cevapla