Konu
:
Osmanlı Yoğurt Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Yoğurt Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Yoğurt Tatlısı
Yoğurt Tatlısı Tarifi - Yoğurt Tatlısı Yapılışı - Osmanlı Yoğurt Tatlısı Yapılışı
450 gr
net akşamdan bir beze veya tülbente koyulup bir yere asılarak süzdürülmüş yoğurt
8 bütün yumurta
İçinin harcı:
750 gr
irmik
150 gr
toz şeker
150 gr
un
50 gr
nişasta
2 kahve kaşığı karbonat
Şurubu:
1 kg
şeker
600 gr
su
az limon tuzu
25 cm çapında bir tepsinin içini tamamen yağlayınız
Şurup malzemesini beraberce 2 dakika kaynatarak soğumaya bırakınız
Yoğurdu bir sıcak suyun içine oturtup hafif hafif karıştırarak ılıtınız
İrmiği ilâve edip karıştırarak yediriniz
Yumurtaya 150 gram şekeri ilâve ederek yumurta vurma kabında yumurta vurma teli ile bir sıcak suyun içinde hafif karıştırarak ıslatınız
Sudan çıkardıktan sonra devamlı telle vurarak iyice köpürtünüz
Öyle ki teli havaya kaldırdığınızda telden düşen yumurtalar tenceredeki yumurtanın üzerinde kurdela gibi dağılmadan kalsın
Sonra teli çıkarıp bir kevgirle dikkatlice karıştırarak evvelâ yoğurdu, sonra unla nişastayı ilâve edip fazla karıştırmadan iyice yedirip tepsiye boşaltarak fırına sürüp; pişiriniz
Fırından çıkar çıkmaz üzerine müsavi şekilde 1/2 bardak kaynar su serpip üzerini kapatarak 3-4 dakika bekletiniz
Sonra şurubunu döküp yarım saat sonra arzu ettiğiniz gibi dilim dilim kesip servis ediniz
Necip Usta
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul