Konu
:
VIŞNELI EKMEK TATLıSı
Yalnız Mesajı Göster
VIŞNELI EKMEK TATLıSı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
VIŞNELI EKMEK TATLıSı
MALZEMELER
1 paket dondurulmuş vişne
1/4 limonun suyu
750 gr toz şeker
2 bardak su
3 ekmek
HAZIRLANIŞI
Ekmekleri bir cm kalınlığında dilimler halinde kesin
Keskin bir bıçak vasıtası ile kabuklarını çıkarttıktan sonra ekmekleri kızartın ve tepsiye dizin
Şurubu hazırlamak için vişnelerin çekirdeklerini çıkartıp 375 gr şeker (şekerin yarısı) ve bir bardak su ile karıştırın
Şurubun pişmesine yakın çeyrek limonun suyunu da katın
Ateşten alın ve soğumaya bırakın
Kalan şekeri, tepsiye dizdiğiniz ekmeklerin üzerine serpiştirin
Şurubu soğutup, ekmeklerin üzerine gezdirin
Vişne tanelerini ekmeklerin üzerini örtecek şekilde dizin
Tepsiyi orta harlı bir ateşe koyun
Tatlıyı, ekmekler komposto suyunu çekene dek ateşte pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul