Yalnız Mesajı Göster

Portakallı ve Çikolatalı Kedidili Pastası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı ve Çikolatalı Kedidili Pastası



Tatlı Tarfleri - Portakallı Tatlılar - Meyveli Tatlı Tarifleri




Köfte ve hamur işinden sonra sıra tatlıya geldi Bu tarif kolay ve tam puan tarifler listesine kolayca girebilir Daha sırada bu ve bu var! Tarifin aslı Lezzet, Ocak 2011 sayısında vardı ama biz miktarlarda epey değişiklik yaptık Aşağıda değiştirdiğimiz versiyonuyla yazıyorum


Portakallı ve Çikolatalı Kedidili Pastası


6-8 kişilik


Malzemeler:


6,5 su bardağı süt

2 paket kedidili bisküvi

2 paket kakaolu toz puding

1 paket vanilyalı toz puding

1 su bardağı portakal suyu

2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi

100gr bitter çikolata

2 çay bardağı iri dövülmüş fındık

Hazırlanması:


Kakaolu toz pudingi 5 su bardağı sütle pişirin Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın

Vanilyalı toz pudingi 1,5 su bardağı süt, portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu ile karıştırarak pişirin Dikdörtgen borcamın tabanını kaplayacak kadar kedidili dizin ve üzerine çikolatalı pudingin üçte ikisini dökün

Tekrar bir sıra bisküvi dizin Üzerine portakallı pudingi yayın Tekrar bisküvi dizip çikolatalı pudingin kalanını ekleyin ve kaşığın tersi ile düzleyin En üste fındıkları serperek en az 2 saat buzdolabında soğutup servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla