Konu
:
Büzgülü Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Büzgülü Tatlı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Büzgülü Tatlı
Büzgülü Tatlı Tarifi - Büzgülü Tatlı Nasıl Yapılır - Büzgülü Tatalı Hakkında
Malzemeler:
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1/2paket kabartma tozu
1yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un (5bardak kadar)
Açmak için nişasta
İçine: bol ceviz veya fındık
Üzerine: 200 gr tereyağ
Şerbeti:
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/2limon suyu
Yapılışı
Şerbeti kaynatıp bir kenara alın
Yoğurma kabına önce sıvı malzemeleri alın ve çırpın
Üzerine kabartma tozu ve unu ilave edip yoğurmaya başlayın
Bezeyi 30 parçaya ayırın
(ceviz büyüklüğünde)Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde bol nişastayla açın
Açtığınız bezenin ortasına bol ceviz serpin
Bezenin önce üst köşesini ortaya doğru büzerek itin,sonra alt kısmını ve en son iki yanları büzerek ortaya itin
Bu işlemi yaparken zeminin bol nişastalı olmasına dikkat edin
Yoksa hamur büzülmüyo
Büzülen hamur çiçek şekli alıyor
Her bir yaprağı ortaya doğru dikkatlice katlayın
Yaprakları kapanan hamuru elinize alıp tepsiye ters çevirin
Bütün bezeleri bu şekilde bitirin
Erittiğiniz tereyağı güllerin üzerine bolca gezdirin
Üzeri kızarana kadar pişirin
Bir dakika kadar havalandıktan sonra soğuk şerbeti tatlıya yedirin
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul