Konu
:
Çerkez tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Çerkez tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çerkez tatlısı
MALZEMELER
şerbeti için:
3 bardak su
3 bardak toz şeker
1 adet limonun suyu
hamuru için:
4 adet yumurta sarısı
500 gr un
150 gr pudra şekeri
150 gr yoğurt
1 tatlı kaşığı toz maya
harcı için:
3 adet yumurtanın akı
250 gr toz ceviz
250 gr pudra şekeri
kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın, ocaktan almaya yakın limon suyunu
ekleyin
Koyu bir şerbet olunca ocaktan alın ve soğumaya bırakın
Mayayı ılık şekerli suda eritin
Hamur malzemeleriyle beraber yoğurun
Yumruk iriliğinde bezelere ayırın
Üzerine nemli bir bez kapatıp 30 dakika bekletin
Sonra bezeleri ince yufkalar halinde açın
İç malzemesi için pudra şekeri, ceviz ve yumurta aklarını karıştırıp hamur yapın
Açtığınız yufkaların içine paylaştırın
İnce rulolar yapın
Küçük küçük kesin
Kızgın yağa atın
Her tarafı kızarınca şuruba atın ve çıkarınca servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul