Yalnız Mesajı Göster

Milföylü Armut Bohçası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Armut Bohçası



milföylü tatlılar - milföylü tatlı tarifi - arrmut tatlısıMalzemeler:


6 adet kare milföy hamuru

3 adet sert dokulu armut

1 çorba kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tarçın

1 avuç kuru üzüm


Üzeri için:


Pudra şekeri


Tarifi:


Armutlar soyulur, kuşbaşı büyüklüğünde doğranır Üzerine şeker eklenir, kısık ateşe yerleştirilir, şeker erimeye başlayınca üzüm ve tarçın katılır, armut yumuşayana kadar pişirilir


Çözülmüş milföy hamurları tezgaha konur Ortalarına soğumuş armutlu iç paylaştırılır Sonra bohça gibi yukarı doğru toplanır Yağlanmış fırın kabına dizilir


Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir Üzerine sıcakken pudra şekeri elenir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla