Yalnız Mesajı Göster

peynirli irmik tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

peynirli irmik tatlısı



Malzemeler:
- 25 su bardağı irmik,
- 125 gr margarin,
- 125 gr tereyağı,
- 25 su bardağı toz şeker,
- 200 gr badem,
- 200 gr tuzsuz, taze kaşar peyniri,
- 1 litre süt,
- 1 su bardağı su


Yapılışı:
Margarin ve tereyağını tencerede eritin Kabukları çıkarılmış badem ve irmiği ekleyip hafif ateşte 20 dakika kavurun Süt, su ve toz şekeri bir tencerede kaynatın Kavrulan irmiğin üzerine döküp karıştırarak tencerenin kapağını kapatın 10-15 dakika dinlendirin Peyniri rendeleyin Helvanın üzerine ekleyip karıştırın Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla