Konu
:
peynirli irmik tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
peynirli irmik tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
peynirli irmik tatlısı
Malzemeler:
- 2
5 su bardağı irmik,
- 125 gr
margarin,
- 125 gr
tereyağı,
- 2
5 su bardağı toz şeker,
- 200 gr
badem,
- 200 gr
tuzsuz, taze kaşar peyniri,
- 1 litre süt,
- 1 su bardağı su
Yapılışı:
Margarin ve tereyağını tencerede eritin
Kabukları çıkarılmış badem ve irmiği ekleyip hafif ateşte 20 dakika kavurun
Süt, su ve toz şekeri bir tencerede kaynatın
Kavrulan irmiğin üzerine döküp karıştırarak tencerenin kapağını kapatın
10-15 dakika dinlendirin
Peyniri rendeleyin
Helvanın üzerine ekleyip karıştırın
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul