Konu
:
Bademli Hurma Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Hurma Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Hurma Tatlısı
Malzemeler
250 gr un
500 gr şeker
100 gr tereyağı
500 ml sıvı yağ
125 gr badem (soyulmuş)
1/4 limon suyu
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı vanilya
4 yumurta
yapılışı:
Şekeri, bir kapla ölçtükten sonra, tencereye aynı kapla üç ölçü su koyun
¼ limon suyunu da ekledikten sonra şekerli suyu biraz koyulaşıncaya kadar kaynatıp ateşten indirin
Diğer yanda 100 gr tereyağını sütle birlikte ateşe koyun
Kaynamaya başlayınca, içine unu ilave edin
Tuzu koyup kaşıkla karıştırarak 10 dakika kadar (un kokusu kalmayıncaya kadar) pişirin
Ateşten indirin
Çekilmiş badem ilave edin
Hamur hafifçe ılıdıktan sonra, 4 yumurtayı teker teker kırıp karıştırın
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopardığınız hamuru, avuç aranızda yassıltın ve elinizle büküp yuvarlayarak istediğiniz şekli verin
Tatlıları kızdırdığınız yağa atarak kızartın
Yağdan çıkardığınız tatlıları soğuk şerbete koyun
Bir müddet sonra şerbetten çıkarıp aralarına kaymak koyarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul