Yalnız Mesajı Göster

Sadrazam Lokması

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sadrazam Lokması



Sadrazam Lokması Tarifi - Sadrazam Lokması Yapılışı - Sadrazam Lokması Nasıl Yapılır - Sadrazam Lokması Malzemeleri

250 gr kuru kayısı

6 adet pötibör bisküvi

1 çorba kaşığı badem

1 çorba kaşığı tahin

1 çorba kaşığı pudra şekeri

1 tatlı kaşığı bal

5-6 adet susamlı akide şekeri


Kuru kayısıyı 2 saat sıcak suda bekletin, ayri bir yerde bisküvileri ufalayın Bademi dverek toz haline getirin, daha sonra bademi, tahin ve pudra şekerini ufalanmış bisküvilere ekleyip karıştırın Bu karışımı kayısıların içine doldurun 1 tatlı kaşığı balı yarım kahve fincanı sıcak suda eriterek sos yapın Kayısıları bu sosa batark ıslatın, tabağa dizin Bir yerde 5-6 adet susamlı akide şekerini dövün Kayısıları şekere bulayın Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla