Konu
:
Sadrazam Lokması
Yalnız Mesajı Göster
Sadrazam Lokması
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sadrazam Lokması
Sadrazam Lokması Tarifi - Sadrazam Lokması Yapılışı - Sadrazam Lokması Nasıl Yapılır - Sadrazam Lokması Malzemeleri
250 gr
kuru kayısı
6 adet pötibör bisküvi
1 çorba kaşığı badem
1 çorba kaşığı tahin
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı bal
5-6 adet susamlı akide şekeri
Kuru kayısıyı 2 saat sıcak suda bekletin, ayri bir yerde bisküvileri ufalayın
Bademi dverek toz haline getirin, daha sonra bademi, tahin ve pudra şekerini ufalanmış bisküvilere ekleyip karıştırın
Bu karışımı kayısıların içine doldurun
1 tatlı kaşığı balı yarım kahve fincanı sıcak suda eriterek sos yapın
Kayısıları bu sosa batark ıslatın, tabağa dizin
Bir yerde 5-6 adet susamlı akide şekerini dövün
Kayısıları şekere bulayın
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul