Yalnız Mesajı Göster

Hindistancevizli Tatlı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindistancevizli Tatlı



Malzemeler :
1 çay bardağı galete unu
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
3 yumaurta
1 paket kabartma tozu
Üstü için;
3 su bardağı süt
yarım çay bardağı un
yarım çay bardağı nişasta
1 kaşık margarin
1 çay bardağı
şeker şerbeti için;
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su,
1-2 damla limon

Hazırlanışı :
3 yumurtayı,galete unu,hindistan cevizi,sıvı yağ,şeker ve kabartma tozu karıştırıp yağlanmış tepsiye koyulacak 175 derecede fırında 15 dututulurşerbeti soğuk dökülecek süt soğukken un nişasta ve şeker karıştırılır sonra ateşin üzerine koyulurkaynamaya yakın margarin koyulup ateşten alınırdaha sonra tatlının üzerine dökülür3-4 saat buzdolabında kaldıktan sonra servis yapılırAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla