Konu
:
Hindistancevizli Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Hindistancevizli Tatlı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindistancevizli Tatlı
Malzemeler :
1 çay bardağı galete unu
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
3 yumaurta
1 paket kabartma tozu
Üstü için;
3 su bardağı süt
yarım çay bardağı un
yarım çay bardağı nişasta
1 kaşık margarin
1 çay bardağı
şeker şerbeti için;
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su,
1-2 damla limon
Hazırlanışı :
3 yumurtayı,galete unu,hindistan cevizi,sıvı yağ,şeker ve kabartma tozu karıştırıp yağlanmış tepsiye koyulacak
175 derecede fırında 15 dututulur
şerbeti soğuk dökülecek
süt soğukken un nişasta ve şeker karıştırılır sonra ateşin üzerine koyulur
kaynamaya yakın margarin koyulup ateşten alınır
daha sonra tatlının üzerine dökülür
3-4 saat buzdolabında kaldıktan sonra servis yapılır
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul