Konu
:
Pirinçli Elma Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Pirinçli Elma Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirinçli Elma Tatlısı
MALZEMELER
1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
4 Kırmızı Elma
1/2 lt Su
6 Çorba Kaşığı Bal
3 Tutam Zencefil
5 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm
5 Çorba Kaşığı Sultani Üzüm
1 Çay Kaşığı Tarçın
4 Çorba Kaşığı Margarin
2 Çorba Kaşığı Çekilmiş Ceviziçi
1 Çay Kaşığı Tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci bol suda yıkayıp tencereye alın
Yarım litre su ve tuz ekleyip kaynatın
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pirinçler suyunu çekene dek yaklaşık 15 dakika pişirin
Elmaları soyup içlerini oyarak çekirdekli kısımlarını çıkarın
Haşladığınız pirince, bal, zencefil, kuru üzüm, sultani üzüm ve tarçın ekleyip karıştırın
Elmaların içlerini pirinçli karışımla doldurun
Fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirin
Pişerken elmaların üzerine ara sıra margarin sürün
Pirinçli karışımın kalanını servis tabağına yayın
Doldurulmuş elmaları üzerine yerleştirip ceviziçi serpin
Soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul