Yalnız Mesajı Göster

Pirinçli Elma Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli Elma Tatlısı



MALZEMELER
1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
4 Kırmızı Elma
1/2 lt Su
6 Çorba Kaşığı Bal
3 Tutam Zencefil
5 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm
5 Çorba Kaşığı Sultani Üzüm
1 Çay Kaşığı Tarçın
4 Çorba Kaşığı Margarin
2 Çorba Kaşığı Çekilmiş Ceviziçi
1 Çay Kaşığı Tuz


HAZIRLANIŞI
Pirinci bol suda yıkayıp tencereye alın Yarım litre su ve tuz ekleyip kaynatın Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pirinçler suyunu çekene dek yaklaşık 15 dakika pişirin
Elmaları soyup içlerini oyarak çekirdekli kısımlarını çıkarın Haşladığınız pirince, bal, zencefil, kuru üzüm, sultani üzüm ve tarçın ekleyip karıştırın Elmaların içlerini pirinçli karışımla doldurun Fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirin Pişerken elmaların üzerine ara sıra margarin sürün
Pirinçli karışımın kalanını servis tabağına yayın Doldurulmuş elmaları üzerine yerleştirip ceviziçi serpin Soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla