Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Revani

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Revani



Portakallı Revani Tarifi - Portakallı Revani Yapılışı - Portakallı Revani Nasıl Yapılır - Portakallı Revani Malzemeleri




3 yumurta

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı un

1 su bardağı irmik

1 su bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1/2 çay bardağı sıvıyağ

1 adet portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

Üzeri için:

Carte d’Or Classic Kaymaklı

1 adet portakal


Yumurta ile şekeri iyice krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın Yoğurdu, unu, irmiği, sıvı yağı, rendelediğiniz portakal kabuğunu ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırmaya devam edin Kek hamurundan daha ince kıvamda bir hamurunuz olacak Çok az yağladığınız kabınıza hamurunuzu boşaltıp 160 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişirin Kürdan testinden geçirdikten sonra fırından çıkardığınız sıcak revaninin üzerine ılık şerbetinizi dökün Mümkünse bir gün bekletirseniz tatlınız tam kıvamını bulmuş olacaktır


Güler Hanım

Alıntı Yaparak Cevapla