Konu
:
Portakallı Revani
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Revani
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Revani
Portakallı Revani Tarifi - Portakallı Revani Yapılışı - Portakallı Revani Nasıl Yapılır - Portakallı Revani Malzemeleri
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 adet portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Üzeri için:
Carte d’Or Classic Kaymaklı
1 adet portakal
Yumurta ile şekeri iyice krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın
Yoğurdu, unu, irmiği, sıvı yağı, rendelediğiniz portakal kabuğunu ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırmaya devam edin
Kek hamurundan daha ince kıvamda bir hamurunuz olacak
Çok az yağladığınız kabınıza hamurunuzu boşaltıp 160 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişirin
Kürdan testinden geçirdikten sonra fırından çıkardığınız sıcak revaninin üzerine ılık şerbetinizi dökün
Mümkünse bir gün bekletirseniz tatlınız tam kıvamını bulmuş olacaktır
Güler Hanım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul