Yalnız Mesajı Göster

Güllaç Nasıl Yapılır

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güllaç Nasıl Yapılır



Güllaç yapımı - Ramazanların vazgeçilmez tatlısı güllaç - Güllaç tarifiRamazan ayının en popüler olan tatlısı güllaç değişik türlerde yapılırsa, klasik güllaç her damak zevkine uygundur


Yapması çok kolay olan geleneksel tatlı içerisine koyulan malzemeyi tercihe göre azaltır veya artırabilirsiniz


Gül suyu klasik güllaca çok iyi giden bir şerbettir Bununla birlikte üstüne ceviz yerine Hindistan cevizi yada fındık ilave edebilirsiniz


Malzemeler;


1- 4 Yaprak güllaç

2- 1 Litre süt

3- 1 Bardak şeker

4- 200 Gram ceviz içi

5- 1 Paket vanilya

6- Gül suyu


Hazırlanışı;


1- Güllaç yaprağı dizmeden önce sütü ateşe koyun

2- Süt ılıyıncaya kadar vanilya ve şeker ilave edin

3- Kaynamış olan sütü ateşten alın ve ılıması için bekleyin

4- Bir tepsi içerisine güllacı serin

5- Üstünde süt gezdirin ve ceviz serpin

6- Bütün güllaç yapraklarını aynı biçimde üst üste koyun

7- Güllacı 30 dakika süre ile buzdolabında bekletin

8- Güllacı kesinlikle soğuk bir şekilde servis edin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla