Konu
:
Güllaç Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Güllaç Nasıl Yapılır
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güllaç Nasıl Yapılır
Güllaç yapımı - Ramazanların vazgeçilmez tatlısı güllaç - Güllaç tarifiRamazan ayının en popüler olan tatlısı güllaç değişik türlerde yapılırsa, klasik güllaç her damak zevkine uygundur
Yapması çok kolay olan geleneksel tatlı içerisine koyulan malzemeyi tercihe göre azaltır veya artırabilirsiniz
Gül suyu klasik güllaca çok iyi giden bir şerbettir
Bununla birlikte üstüne ceviz yerine Hindistan cevizi yada fındık ilave edebilirsiniz
Malzemeler;
1- 4 Yaprak güllaç
2- 1 Litre süt
3- 1 Bardak şeker
4- 200 Gram ceviz içi
5- 1 Paket vanilya
6- Gül suyu
Hazırlanışı;
1- Güllaç yaprağı dizmeden önce sütü ateşe koyun
2- Süt ılıyıncaya kadar vanilya ve şeker ilave edin
3- Kaynamış olan sütü ateşten alın ve ılıması için bekleyin
4- Bir tepsi içerisine güllacı serin
5- Üstünde süt gezdirin ve ceviz serpin
6- Bütün güllaç yapraklarını aynı biçimde üst üste koyun
7- Güllacı 30 dakika süre ile buzdolabında bekletin
8- Güllacı kesinlikle soğuk bir şekilde servis edin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul