Konu
:
Künefe Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Künefe Nasıl Yapılır
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Künefe Nasıl Yapılır
künefe tarifi - künefe şerbeti nasıl yapılır - künefe şurubu yapılışıKünefe Antakya, İskenderun yöresine ait çok ünlü bir tatlı olmasına rağmen bugün sadece bu yörelerimizde değil, Türkiye ‘nin hemen her yerinde yapılıyor
Antakya tatlısı olmaktan çıkıp Türkiye’nin her yerine dağılan künefe, özenli ve tarifine uygun yapıldığı taktirde çok güzel ve çok lezzetli olan bir tatlı
Künefe yemek için artık Antakya’ya gitmeye gerek yok
Künefe yapılması çok da zor olmayan bir tatlı türü
Terayağı kaliteli, peyniri de lezzetliyse künefe de mükemmel olacaktır
Künefe nasıl yapılır diye merak edenler için işte tarifi:
Malzemeler:
- Bir kilogram taze tel kadayıf
- Dört yüz gram tereyağı
- Yedi yüz gram tuzsuz peynir
Künefe peyniri bulamazsanız, dil peyniri kullanabilirsiniz
Şurup için:
Bir su bardağı su ile bir su bardağı toz şeker kaynatıp, sonra ılıtacağız
Yapılışı:
Öncelikle tereyağını eriterek işe başlayalım
Tel kadayıfları güzelce parçalara ayıralım ve tereyağıyla iyice karıştıralım
Bu karışımı yuvarlak bir tepsiye yayalım
Üstüne parçalara ayırdığımız künefe peyniri ya da dil peyniri bol bol serpiştirelim
Onun üzerini de yeniden tel kadayıf ile kapatıp, güzelce bastıralım
Tepsiyi ocağın üzerine alalım ve çevire çevire pişirmeye başlayalım
Bu aşamada tepsinin ocak üzerinde çevrilerek künefenin pişirilmesi daha lezzetli bir sonuç verecek
Fırına vermeniz tavsiye edilmez
Künefeyi çevirirken sürekli altını da kontrol edelim ve kızardığını gördüğümüzde, tıpkı omlet gibi çevirmek zorundayız
İki yüzü de kızardığında künefemiz büyük oranda hazırdır
Önceden hazırladığımız ılınan şurubu sıcak tatlının üzerine dökebilirsiniz
Arzu ederseniz fıstıkla süsleyebiliriz
Künefe artık servise hazır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul