Yalnız Mesajı Göster

Limonlu Mandalina Peltesi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Mandalina Peltesi



MALZEMELER:


2 kg mandalina

100 gr toz şeker

2 adet limon

4 yaprak jelatin

YAPILIŞI:


Jelatin yapraklarını yumuşamaması için soğuk suya batırınız Bu ara, siz limonların kabuğunu kazıyınız Mandalinaları ikiye bölüp suyunu sıkınız Limonları da aynı şekilde sıkarak suyunu çıkarınız Bir tencereye meyve sularını koyup içine limon kabuğu rendesini ekleyiniz


Toz şekerini koyup 5 dakika kadar kaynatınız Jelatin yapraklarını süzerek soğuk sudan çıkarınız Kaynayan meyve suyunun içine atınız Tencereyi bir bezle tutup sallayarak jelatin yaprakları tamamen eriyinceye kadar kaynatmaya devam ediniz


Jelatin yaprakları tamamen eriyince bir pasta kalıbına süzerek ha-zırladığnıız suyu dökünüz Buzdolabının en üst rafına koyarak 12 saat bekletip dondurunuz Kullanmadan önce kalıbı sıcak suya sokup, ters yüz ederek bir servis tabağına pelteyi çıkarınız Etrafını mandalina ve limon yaprakları ile süsleyerek ikram ediniz


NOT: Pasta kalıbı yerine ufak tek kişilik komposto kaselerine dökerek buzdolabında dondurebilirsiniz O zaman kasenin içine mandalina ve limon dilimlerini önceden koyunuz Peltenin içinde görünümü hoş olur




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla