Konu
:
Limonlu Mandalina Peltesi
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Mandalina Peltesi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Mandalina Peltesi
MALZEMELER:
2 kg
mandalina
100 gr
toz şeker
2 adet limon
4 yaprak jelatin
YAPILIŞI:
Jelatin yapraklarını yumuşamaması için soğuk suya batırınız
Bu ara, siz limonların kabuğunu kazıyınız
Mandalinaları ikiye bölüp suyunu sıkınız
Limonları da aynı şekilde sıkarak suyunu çıkarınız
Bir tencereye meyve sularını koyup içine limon kabuğu rendesini ekleyiniz
Toz şekerini koyup 5 dakika kadar kaynatınız
Jelatin yapraklarını süzerek soğuk sudan çıkarınız
Kaynayan meyve suyunun içine atınız
Tencereyi bir bezle tutup sallayarak jelatin yaprakları tamamen eriyinceye kadar kaynatmaya devam ediniz
Jelatin yaprakları tamamen eriyince bir pasta kalıbına süzerek ha-zırladığnıız suyu dökünüz
Buzdolabının en üst rafına koyarak 12 saat bekletip dondurunuz
Kullanmadan önce kalıbı sıcak suya sokup, ters yüz ederek bir servis tabağına pelteyi çıkarınız
Etrafını mandalina ve limon yaprakları ile süsleyerek ikram ediniz
NOT: Pasta kalıbı yerine ufak tek kişilik komposto kaselerine dökerek buzdolabında dondurebilirsiniz
O zaman kasenin içine mandalina ve limon dilimlerini önceden koyunuz
Peltenin içinde görünümü hoş olur
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul