Yalnız Mesajı Göster

Kazak Kalpağı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kazak Kalpağı



tatlı tarifi - kazak kalpağı nasıl yapılır - kazak tatlısıMalzemeler:


3 adet yumurta

200 gr un

100 gr toz şeker

250 gr pudra şekeri

100 gr fındık

Yarım paket vanilya


Tarifi:


Yumurta sarıları porselen veya emaye bir kâseye, yumurta akları ise yumurta tenceresine kırılır Sarılara 250 gr pudra şekeri ilâve edilir Telle karıştırılarak krem hâline getirilir Katı - kar hâline getirilmiş yumurta akı, un, vanilya ilâve edilir Yavaşça karıştırılarak yağlanmış, unlanmış ve 25 cm çapında daire ile çizilmiş tepsilere yuvarlakların ortalarına ikişer - üçer kaşık konur Bıçağın tersi ile muntazam bir şekilde yayılır Orta hararetteki fırında pişirilir (Bu yuvarlaklardan 7 - 8 tane çıkar)


Fırından çıkınca aralarına çikolatalı krem sürülür Üstüste yapıştırılır En üstüne sürülmez Kenarları düzeltilir 100 gr şeker üzerine yetecek kadar su ile ateşe konur Kremalar rengine gelinceye kadar kaynatılır Hazırlanan pastaların üzerine dökülerek acele olarak yayılır Bıçağın tersi ile üzerine şekil verilir Kenarlarına krem sürülür Kıyılmış fındık yapıştırılır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla