Yalnız Mesajı Göster

Çilek Soslu Profiterol

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilek Soslu Profiterol



Profiterol Tarifi - Profiterol Nasıl Yapılır - Profiterol Tarifleri - Çilekli Profiterol

Çilek soslu profiterol malzemeleri


35-40 adet için
Hamur malzemesi


1 çay bardağı margarin


3 yumurta


1 su bardağı un


1 su bardağı su

Krema için


5 yumurta sarısı


15 kahve fincanı tozşeker


1 kahve fincanı un


2 su bardağı süt


1 su bardağı süt kreması


1 portakal

Üzeri için


1 kahve fincanı çilek sosu

Çilek soslu profiterol hazırlanışı


Margarin ve suyu derin bir

tavaya alıp yağ eriyinceye kadar ısıtın

Kaynamaya başlayınca ateşten alın

Unu azar azar ilave ederek karıştırın

Pürüzsüz bir karışım elde edince tekrar ateşe alın

Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin

Hamur koyulaşınca düz bir tepsiye döküp soğutun


Hamuru derin bir kaseye alın

Yumurtaları birer birer ekleyip iyice karıştırın

Düz uçlu sıkma torbasına doldurun

Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp unlayın

Hamuru ceviz büyüklüğünde, en az 2 cm aralıklarla tepsiye sıkın

(Yaklaşık 40 top olacaktır)

Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında

15-20 dakika pişirin

Toplar kabarınca fırından çıkarın

ve ince bir şiş batırarak içlerindeki havayı alın

Tekrar fırına yerleştirip

5 dakika daha pişirin

Pembeleşince çıkarıp soğumaya bırakın


Portakalın kabuğunu rendeleyin

Sütü ve portakal kabuğu

rendesini derin bir tencereye alıp kaynatın

Yumurta sarıları ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın

Unu ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın

Kaynar sütü azar azar ilave ederek mikserle çırpın

Karışımı tencereye alın ve

koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin

Ateşten alıp tencerenin kapağını kapatın, soğumaya bırakın

Tamamen soğuduktan sonra kremayı ilave edip karıştırın


Hamur toplarını keskin bir bıçakla enine ikiye kesin

İçlerine krema doldurup servis tabağına dizin

Üzerlerine çilek sosu gezdirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla