Yalnız Mesajı Göster

Portakal ve Kayısılı Mus

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal ve Kayısılı Mus



4-6 kişilik Gerekli malzeme:


2 adet portakal

1 kg kuru kayısı

şeker

1,5 çorba kaşığı jöle

8 çorba kaşığı yoğurt


Süsleme için:

1 portakal kabuğu rendesi


Tarifi:


Portakalları yıkayıp iyice kurulayın Hepsini ortadan ikiye kesin Bir yarım portakalın kabuğunu rendeleyip kalan portakalların suyunu sıkın


Kuru kayısıları yıkayıp peçete ile kurulayın ve blendere koyun 3 çorba kaşığı portakal suyu ve rendelediğiniz portakal kabuğunu ilave edip blenderi çalıştırın Elde ettiğiniz püreyi büyük bir kaseye dökerek sonradan kullanmak üzere bekletin


Üç çorba kaşığı portakal suyunu küçük bir kaba koyun ve kaynatmadan ısıtın Jöleyi ilave edip eriyinceye kadar karıştırın Hazırladığınız bu jöleli karışım ile ayrı bir yerde hafif çırpılmış yoğurdu kayısı püresine katıp karıştırın Buzdolabına koyun ve 30 dakika kadar dinlendirin


Hazırladığınız muşu servis kaselerine paylaştırın Süsleme için ayırdığınız portakalın kabuğunu ince şeritler halinde kesin Bu şeritlerle fiyonk oluşturup muşların üzerini süsleyin Arzuya göre sade bisküvi eşliğinde servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla