Konu
:
Portakal ve Kayısılı Mus
Yalnız Mesajı Göster
Portakal ve Kayısılı Mus
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal ve Kayısılı Mus
4-6 kişilik Gerekli malzeme:
2 adet portakal
1 kg kuru kayısı
şeker
1,5 çorba kaşığı jöle
8 çorba kaşığı yoğurt
Süsleme için:
1 portakal kabuğu rendesi
Tarifi:
Portakalları yıkayıp iyice kurulayın
Hepsini ortadan ikiye kesin
Bir yarım portakalın kabuğunu rendeleyip kalan portakalların suyunu sıkın
Kuru kayısıları yıkayıp peçete ile kurulayın ve blendere koyun
3 çorba kaşığı portakal suyu ve rendelediğiniz portakal kabuğunu ilave edip blenderi çalıştırın
Elde ettiğiniz püreyi büyük bir kaseye dökerek sonradan kullanmak üzere bekletin
Üç çorba kaşığı portakal suyunu küçük bir kaba koyun ve kaynatmadan ısıtın
Jöleyi ilave edip eriyinceye kadar karıştırın
Hazırladığınız bu jöleli karışım ile ayrı bir yerde hafif çırpılmış yoğurdu kayısı püresine katıp karıştırın
Buzdolabına koyun ve 30 dakika kadar dinlendirin
Hazırladığınız muşu servis kaselerine paylaştırın
Süsleme için ayırdığınız portakalın kabuğunu ince şeritler halinde kesin
Bu şeritlerle fiyonk oluşturup muşların üzerini süsleyin
Arzuya göre sade bisküvi eşliğinde servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul