Yalnız Mesajı Göster

Pekmezli Su Muhallebisi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Su Muhallebisi



Malzemeler:


4 su bardağı yağsız süt,

yarım su bardağından biraz fazla pekmez,

3 çorba kaşığı nişasta,

2 adet damla sakızı

Süslemek için kivi


Tarifi:


Bir tencerenin içinde, sütün yarısını kaynatın Süt kaynayınca içine pekmezi ilave edin iyice karıştırın Pekmezi süte yedirin Damla sakızını da tencereye ilave edin

Nişastayı kalan sütle sulandırıp, tencereye ekleyin Karışım koyu bir kıvam alıncaya dek, birkaç dakika daha kaynatıp, ocaktan alın

Muhallebiyi güveçlere doldurup, üzerini süsleyerek servis yapın


Not: Dilerseniz muhallebiyi 200 derecelik fırına sürüp, 10 dakika pişirin Böylece hem göze daha hoş gözükecek hem de daha leziz olacaktır




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla