Konu
:
Muzlu Dizme
Yalnız Mesajı Göster
Muzlu Dizme
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muzlu Dizme
Malzemeler:
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı buğday nişastası
1 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
3 adet muz
Yapımı:
Tencereya soğuk süt, şeker, nişasta ve un konur, iyice karıştırılır
Daha sonra orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir, ateşten alınır, vanilya katılır
Muzların kararmaması için çabuk hareketlerle soyulur, halka şeklinde doğranır
Daha sonra 20-25 çapında hafif ıslatılmış, deliksiz kek kalıbına sıkı sıkı dizilir
Üzerine hemen muhallebi dökülür
Oda ısısında ılıdıktan sonra üzeri kapatılarak, buzdolabının alt rafına konur
Bir gece dinlendirilir, ertesi günü servis tabağına ters çevrilir
Pasta gibi dilimlenerek servise sunulur
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul