Konu: Muzlu Dizme
Yalnız Mesajı Göster

Muzlu Dizme

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu Dizme



Malzemeler:


4 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı buğday nişastası

1 çorba kaşığı un

1 paket vanilya

3 adet muz


Yapımı:


Tencereya soğuk süt, şeker, nişasta ve un konur, iyice karıştırılır Daha sonra orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir, ateşten alınır, vanilya katılır


Muzların kararmaması için çabuk hareketlerle soyulur, halka şeklinde doğranır Daha sonra 20-25 çapında hafif ıslatılmış, deliksiz kek kalıbına sıkı sıkı dizilir Üzerine hemen muhallebi dökülür


Oda ısısında ılıdıktan sonra üzeri kapatılarak, buzdolabının alt rafına konur Bir gece dinlendirilir, ertesi günü servis tabağına ters çevrilir Pasta gibi dilimlenerek servise sunulur





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla