Konu
:
Reçelli Tavuk Göğsü
Yalnız Mesajı Göster
Reçelli Tavuk Göğsü
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Reçelli Tavuk Göğsü
MALZEMELER
1,5 kahve fincanı kadar tepeleme un
1,5 kahve fincanı kadar fincanı kadar tepeleme toz şeker
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığından biraz fazla tereyağı
Üzeri için :
1 su bardağı kadar marmelat
Meyveli dondurma
HAZIRLANIŞI
Un, tozşeker, süt ve tereyağını orta ısılı ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
Kaynamaya başladıktan bir dakika sonra karışımı ocaktan alın
Diğer yandan kenarları yüksek, orta boy bir kalıbın içini suyla çalkalayarak ıslatın
Ilnan muhallebiyi bu kalıbın içine döküp, buzdolabında 4-5 saat bekletin
Buzdolabından çıkardığınız katı muhallebiyi kare şeklinde tabaklara alın
Üzerine profilo mini robotta çekilmiş herhangi bir marmelat ya da reçeli gezdirdikten sonra servise sunun
Tavulgöğsününün yanında meyveli dondurma da sunabilirsiniz
Marmelatınızın çok sıvık olmamasına dikkat edin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul