Yalnız Mesajı Göster

Reçelli Tavuk Göğsü

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçelli Tavuk Göğsü



MALZEMELER


1,5 kahve fincanı kadar tepeleme un

1,5 kahve fincanı kadar fincanı kadar tepeleme toz şeker

2,5 su bardağı süt

1 yemek kaşığından biraz fazla tereyağı

Üzeri için :


1 su bardağı kadar marmelat

Meyveli dondurma

HAZIRLANIŞI


Un, tozşeker, süt ve tereyağını orta ısılı ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Kaynamaya başladıktan bir dakika sonra karışımı ocaktan alın


Diğer yandan kenarları yüksek, orta boy bir kalıbın içini suyla çalkalayarak ıslatın Ilnan muhallebiyi bu kalıbın içine döküp, buzdolabında 4-5 saat bekletin Buzdolabından çıkardığınız katı muhallebiyi kare şeklinde tabaklara alın


Üzerine profilo mini robotta çekilmiş herhangi bir marmelat ya da reçeli gezdirdikten sonra servise sunun Tavulgöğsününün yanında meyveli dondurma da sunabilirsiniz Marmelatınızın çok sıvık olmamasına dikkat edin





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla