Konu
:
Portakallı Revani
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Revani
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Revani
Portakallı Revani Tarifi - Portakallı Revani Yapılışı - Portakallı Revani Nasıl Yapılır - Portakallı Revani Malzemeleri
4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı yoğurt
4 kahve fincanı irmik
4 adet yumurta
2 kahve fincanı Yonca ayçiçek yağı
2 kahve fincanı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
Şurubu İçin:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 su bardağı portakal suyu ve kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yumurtları şekerle birlikte cam bir kapta on beş dakika çırpın
Un, irmik, yoğurt ve Yonca ayçiçek yağını ilave edin
Karıştırmaya devam edin
Son olarak portakal suyu, kabuğu ve kabartma tozunu koyun
Bir iki kere tahta kaşıkla karıştırın ve yağlanmış tepsiye dökün
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin
Şurup hazırlamak için şeker, su, portakal suyunu kısık ateşte 15 dakika kayatın
Limon suyu ve kabuğunu ilave edin, ateşten alın
Şurubu soğuttuktan sonra fırından çıkan sıcak tepsinin üzerine dökün
Üzerine bir tepsi kapatın
4 saat dinlendirin
Dilimlere bölün, arzuya göre süsleyerek servis yapın
Ayşe Tüter
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul