Konu
:
Beyaz Gül Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Beyaz Gül Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beyaz Gül Tatlısı
gül tatlısı nasıl yapılır - beyaz gül tatlısının tarifiMalzemeler:
4 yumurta akı
250 gr (1 su bardağı) toz şeker
Krema:
250 gr (1+1/4 su bardağı) acı krema
2 çorba kaşığı toz şeker
1/4 kahve kaşığı vanilya esansı
400 gr kestane püresi
Tarifi:
Önce fırınınızı hafifçe (140°C) ısıtınız
Bir yağlı kâğıdı fırın tepsisi büyüklüğünde kesip bir kenara bırakınız
Büyük bir kasede yumurta aklarını yumurta teliyle yada elektrikli çırpıcıyla iyice çırparak kar haline getiriniz
4 tatlı kaşığı şeker ekleyip hızla çırpmaya devam ediniz
Sonra madeni bir kaşıkla, kalan şekeri kar haline gelmiş yumurta aklarına ekleyiniz
Hazırladığınız bu merengi, sıkma torbası ile, önceden hazırlanmış yağlı kâğıdın üstüne 6 santim yüksekliğinde halkalar biçiminde sıkınız
Merengleri fırında 1 saat, renkleri hafif kahverengimsi olana kadar pişiriniz
Sonra, fırından çıkarıp, soğuması için bir kenara bırakınız
Orta boy bir kasede acı kremayı yumurta teli yada çatalla, sertleşene kadar çırpınız
Şeker ve vanilyayı ekleyip, iyice koyulaşana kadar çırpmaya devam ediniz
Şeker ve kestane püresine katınız
Kaşık ile kestane püresini halka biçimi merenglerin içine doldurunuz
Ortalarını hazırladığınız krema ile süsleyiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul