Yalnız Mesajı Göster

Beyaz Gül Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyaz Gül Tatlısı



gül tatlısı nasıl yapılır - beyaz gül tatlısının tarifiMalzemeler:


4 yumurta akı

250 gr (1 su bardağı) toz şeker

Krema:

250 gr (1+1/4 su bardağı) acı krema

2 çorba kaşığı toz şeker

1/4 kahve kaşığı vanilya esansı

400 gr kestane püresi


Tarifi:


Önce fırınınızı hafifçe (140°C) ısıtınız Bir yağlı kâğıdı fırın tepsisi büyüklüğünde kesip bir kenara bırakınız

Büyük bir kasede yumurta aklarını yumurta teliyle yada elektrikli çırpıcıyla iyice çırparak kar haline getiriniz 4 tatlı kaşığı şeker ekleyip hızla çırpmaya devam ediniz Sonra madeni bir kaşıkla, kalan şekeri kar haline gelmiş yumurta aklarına ekleyiniz

Hazırladığınız bu merengi, sıkma torbası ile, önceden hazırlanmış yağlı kâğıdın üstüne 6 santim yüksekliğinde halkalar biçiminde sıkınız Merengleri fırında 1 saat, renkleri hafif kahverengimsi olana kadar pişiriniz Sonra, fırından çıkarıp, soğuması için bir kenara bırakınız

Orta boy bir kasede acı kremayı yumurta teli yada çatalla, sertleşene kadar çırpınız Şeker ve vanilyayı ekleyip, iyice koyulaşana kadar çırpmaya devam ediniz

Şeker ve kestane püresine katınız

Kaşık ile kestane püresini halka biçimi merenglerin içine doldurunuz Ortalarını hazırladığınız krema ile süsleyiniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla