Yalnız Mesajı Göster

kurdela tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

kurdela tatlısı



Yapılışı5 çay fincanı un
2 yumurta
1 çay fincanı süt
1 çay fincanı nişasta
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı sirke
100 gram çekilmiş antepfıstığı
2 su bardağı sıvıyağ
1 tutam tuz
şerbeti için
2,5 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
2 damla limon suyu

Yapılışı
Unun ortasını havuz gibi açın Süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur elde edin Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra 5 parçaya bölün Her parçayı hafifçe yassılatın ve üzerine nişasta serpin Yufka inceliğinde açın Hamura kare şekli vermek için etrafındaki fazlalıkları kesin

Kare şeklindeki hamuru büzün Eşit aralıklarla, istediğiniz büyüklükte, fiyonk şekline gelecek biçimde ortalarından sıkın ve kesin Fiyonk şeklindeki hamurları kızgın yağda kızartın Peçete serdiğiniz bir tabağına alın

Diğer tarafta şeker ve su ile şerbeti kaynatın Limon suyunu ilave edin Soğumaya bırakın Soğuduktan sonra kızaran hamurları şerbete batırın Antepfıstığına bulayıp servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla