Konu
:
kurdela tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
kurdela tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
kurdela tatlısı
Yapılışı
5 çay fincanı un
2 yumurta
1 çay fincanı süt
1 çay fincanı nişasta
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı sirke
100 gram çekilmiş antepfıstığı
2 su bardağı sıvıyağ
1 tutam tuz
şerbeti için
2,5 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
2 damla limon suyu
Yapılışı
Unun ortasını havuz gibi açın
Süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur elde edin
Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra 5 parçaya bölün
Her parçayı hafifçe yassılatın ve üzerine nişasta serpin
Yufka inceliğinde açın
Hamura kare şekli vermek için etrafındaki fazlalıkları kesin
Kare şeklindeki hamuru büzün
Eşit aralıklarla, istediğiniz büyüklükte, fiyonk şekline gelecek biçimde ortalarından sıkın ve kesin
Fiyonk şeklindeki hamurları kızgın yağda kızartın
Peçete serdiğiniz bir tabağına alın
Diğer tarafta şeker ve su ile şerbeti kaynatın
Limon suyunu ilave edin
Soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra kızaran hamurları şerbete batırın
Antepfıstığına bulayıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul