Konu
:
Mantaş Kabağı
Yalnız Mesajı Göster
Mantaş Kabağı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantaş Kabağı
MALZEMESİ
6 dilim mantaş kabağı (beyaz tatlı kabak)
3 bardak toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
3 bardak su
6 yemek kaşığı pekmez
2 bardak sönmüş kireç
TARİF
Kabakların kabuğunu soyup 1 parmak kalınlığında uzun dilimler halinde doğrayın
Kireci 25 bardak suya döküp kaşıkla karıştırın
Kirecin dibe çökmesini bekleyin, suyunu süzün
Tekrar 25 bardak su koyup karıştırın, yine kirecin dibe çökmesini bekleyin (kullanmanız gereken kireç değil, kireç suyu)
Suyu ayrı bir kaba boşaltın
Kabakları içine atıp bir gece (8 saat) bekletin
Ertesi gün kabakları kireçli sudan çıkarıp 5-6 kez yıkayın
Tencereye 3 bardak şekerli su ve pekmez koyup 10 dakika kaynatın
İçine, yıkayıp süzdüğünüz kabak dilimlerini atın
Kabaklar iyice pişene kadar, yaklaşık 20-25 dakika daha pişirin, altını kapatıp tencerede soğumasını bekleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul