Konu
:
Baharatlı Puding
Yalnız Mesajı Göster
Baharatlı Puding
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharatlı Puding
Malzeme
60 gr
Çokokrem
6 adet yumurta (Sarısı ve beyazı ayrılmış)
4 çorba kaşığı toz şeker
150 gr
Piknik Kakaolu Bisküvi
100 gr
Kakaolu Pötibör Bisküvi
1,5 çorba kaşığı su
½ su bardağı İçim Tereyağ (Eritilmiş)
½ su bardağı çekilmiş badem
2 çay kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı toz karanfil
Hazırlanışı
Çokokrem benmari usulü eritilir
Yumurta akları 1,5 çorba kaşığı şekerle çırpılarak kar haline getirilir
Fırın 200 Cye getirilip ısıtılır
Porsiyonluk fırın kapları margarin ve tereyağı ile yağlanıp, üzerine toz şeker serpilir
Ülker Kakaolu Bisküvi ve Ülker Kakaolu Pötibör Bisküvi fırında kurutulur
Kuruyan bisküviler robottan geçirilerek ufalanmış hale getirilir ve su ile karıştırılır
Yumurta sarılarına kalan şeker katılarak benmari usulü ısıtılır ve kremamsı bir hal alıncaya kadar çırpılıp karıştırılır
Eritilmiş Çokokrem, tereyağı ile karıştırılır ve sonrasında yumurta eklenir
Badem, baharatlar, bisküvi karışımı ve kar halindeki yumurta akı ilave edilerek bir kaşıkla dikkatlice karıştırılır
Bu harç, daha önceden yağlanıp şekerlenmiş fırın kaplarına paylaştırılır
Kaplar yarılarına gelecek şekilde su ile doldurulmuş bir fırın tepsisine oturtulur
Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul