Konu
:
Blanmanj (Fransa'nın Bir Nahiyesinden) .
Yalnız Mesajı Göster
Blanmanj (Fransa'nın Bir Nahiyesinden) .
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Blanmanj (Fransa'nın Bir Nahiyesinden) .
MALZEME:
Mısır nişastası: 100 gr
Süt: 1 litre
Toz şeker: 120 gr
Limon kabuğu rendesi: 1 adet
YAPILIŞI:
(10 kişilik) Mısır nişastasını yeteri kadar süt ile sulandırın
Kalan sütü, şeker ve limon kabuğu rendesi ile beraber tencereye koyup, bir taşım kaynatın
Temiz bir tencereye süzdürün
Sulandırılmış nişastayı katıp, çırparak karıştırın
Tekrar ateşe oturtup, koyulaşıncaya kadar pişirin
Ateşten alıp, 2 jöle kalıbına boşaltın ve soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra kalıpları, 2-3 saniye kaynar suya batırıp, biraz sallayarak bir servis tabağına ters çevirip sunun
*******
Hep bizden olacak değil ya
Bu da Fransa'dan
Kolay ama di mi
? Hadi bu sefer ''yapın da yiyelim'' demeyin
Yapın we yiyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul