Yalnız Mesajı Göster

Blanmanj (Fransa'nın Bir Nahiyesinden) .

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Blanmanj (Fransa'nın Bir Nahiyesinden) .



MALZEME:


Mısır nişastası: 100 gr


Süt: 1 litre


Toz şeker: 120 gr


Limon kabuğu rendesi: 1 adet


YAPILIŞI:


(10 kişilik) Mısır nişastasını yeteri kadar süt ile sulandırın Kalan sütü, şeker ve limon kabuğu rendesi ile beraber tencereye koyup, bir taşım kaynatın Temiz bir tencereye süzdürün


Sulandırılmış nişastayı katıp, çırparak karıştırın Tekrar ateşe oturtup, koyulaşıncaya kadar pişirin Ateşten alıp, 2 jöle kalıbına boşaltın ve soğumaya bırakın


Soğuduktan sonra kalıpları, 2-3 saniye kaynar suya batırıp, biraz sallayarak bir servis tabağına ters çevirip sunun


*******


Hep bizden olacak değil ya Bu da Fransa'dan Kolay ama di mi? Hadi bu sefer ''yapın da yiyelim'' demeyin Yapın we yiyin

Alıntı Yaparak Cevapla