Yalnız Mesajı Göster

Üzümlü Keşkül Tarifi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üzümlü Keşkül Tarifi



malzemeler


• 1 çay bardağı pirinç

• 100 gr badem

• 4 su bardağı süt

• 2 su bardağı toz şeker

• 1 çay bardağı üzüm suyu

• 1 kase çekirdeksiz üzüm

• 2 çorba kaşığı hindistan cevizi

• 1 çorba kaşığı çekilmiş şam fıstığı

tarifi


1 Pirinç ayıklanıp, yıkanır Bir gece suda bekletilir Ertesi gün robotta çekilir

2 Bademler sıcak suda bekletilip kabukları soyulur

3 Ayıklanmış bademler bir bardak sütle robotta çekilir

4 Kalan süt tencerede kaynatılır

5 Bademli karışıma, pirinç ve üzüm suyu ilave edilir Kısık ateşte koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırılarak pişirilir

6 Muhallebi ateşten alınıp çekirdeksiz üzüm eklenerek karıştırılır

7 Servis kaselerine boşaltılıp soğumaya bırakılır

8 Üzerine çekilmiş şam fıstığı ve rendelenmiş hindistan cevizi serpilir

Alıntı Yaparak Cevapla