Konu
:
Üzümlü Keşkül Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Üzümlü Keşkül Tarifi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üzümlü Keşkül Tarifi
malzemeler
• 1 çay bardağı pirinç
• 100 gr badem
• 4 su bardağı süt
• 2 su bardağı toz şeker
• 1 çay bardağı üzüm suyu
• 1 kase çekirdeksiz üzüm
• 2 çorba kaşığı hindistan cevizi
• 1 çorba kaşığı çekilmiş şam fıstığı
tarifi
1
Pirinç ayıklanıp, yıkanır
Bir gece suda bekletilir
Ertesi gün robotta çekilir
2
Bademler sıcak suda bekletilip kabukları soyulur
3
Ayıklanmış bademler bir bardak sütle robotta çekilir
4
Kalan süt tencerede kaynatılır
5
Bademli karışıma, pirinç ve üzüm suyu ilave edilir
Kısık ateşte koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırılarak pişirilir
6
Muhallebi ateşten alınıp çekirdeksiz üzüm eklenerek karıştırılır
7
Servis kaselerine boşaltılıp soğumaya bırakılır
8
Üzerine çekilmiş şam fıstığı ve rendelenmiş hindistan cevizi serpilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul