Konu
:
MUZLU JÖLE
Yalnız Mesajı Göster
MUZLU JÖLE
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
MUZLU JÖLE
Malzeme :
250 gr
büsküvi
10-12 kaşık şeker,
10 çay bardağı su,
2 adet elma,
biraz yeşil fıstık,
4 çorba kaşığı oralet,
4 çorba kaşığı mısır unu,
2 adet portakal
2 adet muz
Yapılışı:
1- Şekeri, mısır ununu, oraleti bir tencereye koyup yavaş yavaş suyu ilave edip ateş üzerinde boza kıvamına gelinceye kadar pişirip ateşten alınız
2- Bu karışıma 1 adet portakal rendesi karıştırınız
3- Bir tepsiye veya yayvan bir kaba bu mahallebiden bir parça koyup üzerine dilimlenmiş şekilde meyve büsküvileri diziniz
4- Muhallebi, meyve ve büsküvi bitinceye kadar dizmeye devam ediniz
5- En üste de biraz muhallebi koyup kabı buzdolabına koyunuz
6- Karışım iyice donunca kabı ılık suya sokup hemen servis tabağına ters çeviriniz
7- Üstüne kıyılmış fıstık serpip servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul