Konu
:
Şıllık Tatlısı ...
Yalnız Mesajı Göster
Şıllık Tatlısı ...
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şıllık Tatlısı ...
Günümüzde bazı evlerde nadiren yapılmaktadır
Malzeme:
2 su bardağı un, 300 gr
ceviz içi, 600 gr
şeker, 3 yemek kaşığı sadeyağ
Yapılışı:
Derin bir tencerede 2 su bardağı un, 4 bardak su ile hamur kıvamına gelinceye kadar elle çırpılır
Sacın altı yakılır, hamurların yapışmaması için yüzeyi yağlanır
Hazırlanan ekmekler sayılarak iki kısma ayrılır
Bir tepsiye ilk yarısı üst üste serilir ve ceviz dökülür
Sonra ikinci yarısı da üst üste serilir ve bıçakla baklava dilimi halinde kesilir
Hazırlanan şurup sıcak olarak hamura dökülür ve üzeri örtülerek 10 dakika beklenir
Sıcak olarak tepsiyle servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul