Konu
:
Tırtıl Baklava
Yalnız Mesajı Göster
Tırtıl Baklava
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tırtıl Baklava
malzemeler
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı sirke
1 fiske tuz
Alabildiği kadar un
İç malzeme:
2 su bardağı fındık ya da ceviz
1 paket tereyağı
1 kase buğday nişastası
Şerbet için:
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
yapılışı
Şerbet malzemesi kaynatılır, soğumaya bırakılır
Hamur malzemesi ile ele yapışmayan hamur yapılır, 15 dakika dinlendirilir
Daha sonra hamur 16 eşit parçaya bölünür
Her parça nişasta ile incecik açılır
Yüzeyine erimiş tereyağı gezdirilir, yeteri kadar dövülmüş ceviz serpilir
Bu vaziyette gevşek olarak oklavaya sarılır, kenarlardan ortaya doğru büzdürülür
Oklava hızla çekilir ve büzük yufka bıçakla 2 parmak eninde kesilir
Hamur bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır
Tırtıl baklavalar yağlanmış tepsiye dizilir
Üzerine kalan tereyağı gezdirilir
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında altın sarısı pişirilir
Sıcak baklavaya soğuk şerbet gezdirilir
Şerbeti çekince servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul