06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynir Toplu Çilek
4 kişilik
MALZEME:
1 paket vanilyalı sos,
süt,
şeker,
500 gr çilek,
500 gr yağsız süzme yoğurt,
60 gr şeker,
1 limon kabuğu rendesi,
3 yumurta sarısı,
100 gr rendelenmiş tost ekmeği,
tuz,
pudraşekeri
Tarifi:
Vanilyalı sosu paketteki tarife göre pişirin
Çilekleri yıkayarak, saplarını çıkartın, 8 tanesini ayırın, gerisini dilimleyin
Yoğurdu bir mutfak havlusunun içine koyarak iyice sıkın
Yoğurdu, şeker, limon kabuğu rendesi ve yumurta sarısı ile karıştırın, rendelenmiş ekmekle hamur tutun Hamurdan parçalar koparın, içine birer çilek koyun, toplar yapın
Bir tencerede bol tuzlu su kaynatın Topları 5-6 dakika haşlayın (ateş kısık olsun)
Topların suyunu damlatın, vanilyalı sos ve dilimlenmiş çilek ile servis yapın Pudraşekeri serpiştirin
alıntı
|
|
|