Konu
:
Aşk Turtası
Yalnız Mesajı Göster
Aşk Turtası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aşk Turtası
Kullanılacak malzeme:
8 yumurta,
4/5 su bardağı tozşeker,
3 yaprak jelatin,
yeteri kadar bisküvi,
isteğe bağlı olarak 1 çorba kaşığı muz veya ahududu marmelatı (çilek marmelatı da olabilir)
Yapılışı:
Jelatin yapraklan suya konularak yumuşatılır
Bir büyük porselen kaseye 3 yumurtanın tamam ve 5 yumurtanın sarısı konur
Seker katılır ve iyice çırpılarak köpürtülür
Kâse hafif ateşin üzerine konmuş, içinde kaynar su olan daha geniş bir kabın içine oturtulur
Çırpmaya devam edilerek kaynatmadan pişirilir
Krema pişince kâse benmariden çıkarılır
Elle sıkılarak suyu süzülen jelatin yaprakları katılır ve eriyen jelatin hızlı hızlı çırpılarak kremaya yedirilir
Sonra soğumaya bırakılır
Orta boy bir puding kalıbı alınır
İçi ıslatılır, kalıbın kenarlarına bisküviler dizilir
Bisküviler de nemlendirildikten sonra jelatinli krema kalıbın yarısını dolduruncaya kadar konur
Kalıp yarısına kadar dolunca bir sıra kırık bisküvi ile döşenir
Geri kalan krema ilave edilir ve kalıp buzdolabının en soğuk yerine konur
Servis yapılacağı zaman ters çevrilerek bir tabağa aktarılır
Tabağın kenarlarına çeşit çeşit kurabiye ve bisküvi dizilir, istenirse jölenin üzeri bir kaşık ahududu, çilek veya muz marmelatıyla süslenir ve servis yapılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul