Yalnız Mesajı Göster

Antepfıstığı Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antepfıstığı Tatlısı



MALZEMELER


8 kahve fincanı ince çekilmiş koyu yeşil antep fıstığı,

2 kahve fincanı toz şeker,

1 kahve fincanı tereyağı veya margarin (eritilmiş),

2 kahve fincanı un,

7 yumurta,

1 tutam tuz,

3 bardak toz şeker,

Surubu için:

2,5 bardak su,

3 yemek kaşığı limon suyu,

üzerine serpmek için:

100 gr irice kıyılmış antepfıstığı

YAPILIŞ TARİFİ


Önce yumurtaların sarıları ile akları ayrılır Sarıları 2 kahve fincanı toz

şekerle, şeker eriyip yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır Yumurta

akları da bir tutam tuzla çırpılarak kar yapılır (Kaseyi ters çevirdiğimiz

zaman dökülmüyorsa olmuş demektir) Çekilmiş antep fıstığı ile un

karıştırılarak çırpılmış yumurta sarıları katılır Sonra kar köpüğü azar azar

yedirilerek karıştırılır Eritilmiş 1 kahve fincanı tereyağı da katılıp iyice

karıştırılır İçi yağlanmış 25 cm çapında küçük bir tepsi ya da cam kaba

boşaltılır Orta ısıdaki fırında 20-25 dakika pişirilir Tatlı pişince, baklava

dilimi gibi kesilerek şurubu dökülür Servis tabağına alınarak arzuya göre

süslenir

Alıntı Yaparak Cevapla