Yalnız Mesajı Göster

Fırında Balkaymaklı Ayva

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Balkaymaklı Ayva



Malzemeler


4 adet ayva

300 gr kaymak

8 adet karanfil

4 çorba kaşığı esmer şeker

8 çorba kaşığı bal

Yapılışı


Ayvaların altlarını (pişerker durmaları için) düzleştirecek şekilde kesin Üst kısımlarında da birer kapak çıkaracak şekilde saplarının 4 cm aşaşısından kesin Kapakları saklayın

Ayvaların çekirdeklerini diplerini delmeyecek şekilde çıkartın Oluşan boşluklara 1'er çorba kaşığı esmer şeker doldurun Saklamış olduğunuz kapakları, ayvaların üstlerine tekrar kapatın Ayvalarınızı 2'şer adet karanfille, alüminyum folyoya sarın

Alimünyum folyoya sardığınız ayvaları, fırın tepsisine dik şekilde oturtun ve önceden 200 derece ısıttığınız fırında 45 dk pişirin

Ayvaları fırından alıp, folyofaı çıkartın ve soğumaya bırakın

Ayvalar ılınınca kapaklarını açın ve içlerini kaymak ve 1 kaşık balla doldurun Kapakları geri kapatın

Ayvaların üzerine geri kalan balı dökerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla