Konu
:
Jöleli Pirinç Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Jöleli Pirinç Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Jöleli Pirinç Tatlısı
Malzemeler
2 fincan pirinç
3 çay bardağı şeker
3 su bardağı süt
2 çay bardağı kuru üzüm
6 yaprak jelatin
200 gr çilek
1 paket vanilya
5 yumurta sarısı
Yapılışı
Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra bol suda 20-25 dakika haşlayıp süzün
Sütü çelik bir kapta ısıtın
Yumurta sarısına 200 gr (iki çay bardağı) şeker ve vanilya koyup çırpma teliyle biraz karıştırarak beyazlaştırın
Sıcak süte soğuk sudan geçirilmiş jelatin yapraklarını ekleyin ve erimelerini sağlayın
Yumurta sarılarının gevşemesi için sütün yarısını yumurta sarılarının üzerine dökerek karıştırıp tekrar sıcak sütün içine dökün
Sosu tahta spatulayla durmadan karıştırarak çorba kıvamında pişirin
Kesilmemesi için altına hemen soğuk su koyarak biraz soğumasını sağlayın
Üzümleri temizledikten sonra bol suda bir taşım kaynatıp süzün
Jöleli supangle, pirinç ve üzümü birleştirerek karıştırın
Sos için, çilekleri ayıklayıp yıkadıktan sonra süzün ve içine 100 gr (bir çay bardağı) şeker ekleyip mikserden geçirerek püre haline getirin
Tatlının kalıptan kolay çıkması için, kalıbı sıcak suya batırın
Servis tabağında biraz üzerine ve biraz da kenarlarına çilekli sos dökün
Porsiyonlara kestikten sonra servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul