Konu
:
Portakallı Revani 2
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Revani 2
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Revani 2
Portakallı Revani 2 Tarifi - Portakallı Revani 2 Yapılışı - Portakallı Revani Nasıl Yapılır - Portakallı Revani 2 Malzemeleri
Malzemeler
5 yumurta
2 kahve fincanı şeker
5 kahve fincanı un
1 kahve fincanı erimiş margarin
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı portakal suyu
1 paket kabartma tozu
hindistancevizi
Şerbeti için:
4,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı limon suyu
Yumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım
Eritip soğuttuğumuz margarini, portakal suyunu, ince rendelenmiş portakal kabuğu rendesini ekleyip tekrar çırpalım
Elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyerek mikserin düşük ayarıyla karıştıralım
25-30 cm
çapındaki bir fırın kabını margarinle yağlayıp taban kısmına un serpelim
Hamuru kalıba boşaltıp 180° ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim
Bu arada şerbeti hazırlayalım
Şekeri, portakal kabuğu rendesini, limon suyunu 5 dk
kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım
Şerbeti tel süzgeçten geçirip içine portakal suyunu ekleyelim
Tatlıyı fırından alalım
Kalıbı içinde hafifçe ılıtalım
Kalıbı ters çevirerek tatlıyı bir tepsiye çıkaralım
Üzerine portakallı şerbeti gezdirelim, tepsiyi sönmüş fırında 5 dk
bekletip şerbetini emmesini sağlayalım
Tatlıyı dilimleyip üzerine çekilmiş antep fıstığı veya hindistancevizi serperek servis yapalım
Not: Çay saatinde de servis yapılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul