Konu: Muzlu Revani
Yalnız Mesajı Göster

Muzlu Revani

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu Revani



Muzlu Revani Tarifi - Muzlu Revani Yapılışı - Muzlu Revani Nasıl Yapılır

Hamuru için:

2 su bardağı un

2 su bardağı tozşeker

6 adet yumurta

yarım paket kabartma tozu

2 paket vanilya

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

iri dövülmüş fındık ya da ceviz

Şerbeti için:

4 su bardağı tozşeker

4 su bardağı su

1/4 limon dilimi

İç malzemesi için:

Muz ve marmelat


Şerbet için 4 su bardağı tozşeker, su ve 1/4 limon dilimini birlikte kaynatalım Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım Hamuru için yumurtaları 2 su bardağı tozşekerle birlikte köpürene dek iyice çırpalım Ardından 2 su bardağı elenmiş unu, 2 paket vanilyayı ve yarım paket kabartma tozunu ekleyip, tekrar çırpalım Bir tepsiyi 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı'yla yağlayıp üzerine biraz tozşeker serpiştirelim

Hamuru tepsiye döküp 200 derece fırında pişirelim Pişen hamuru fırından çıkarıp üzerine marmelat sürelim ve fındık ya da cevizi de serpelim Sıcakken rulo yaparak saralım Rulo iyice soğuduktan sonra 1 cm aralıklarla keselim ve servis tabağma koyalım Önceden hazırlayıp iyice soğuttuğumuz şerbeti ruloların üzerine gezdirelim, servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla