Konu
:
Muzlu Revani
Yalnız Mesajı Göster
Muzlu Revani
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muzlu Revani
Muzlu Revani Tarifi - Muzlu Revani Yapılışı - Muzlu Revani Nasıl Yapılır
Hamuru için:
2 su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
6 adet yumurta
yarım paket kabartma tozu
2 paket vanilya
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
iri dövülmüş fındık ya da ceviz
Şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1/4 limon dilimi
İç malzemesi için:
Muz ve marmelat
Şerbet için 4 su bardağı tozşeker, su ve 1/4 limon dilimini birlikte kaynatalım
Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım
Hamuru için yumurtaları 2 su bardağı tozşekerle birlikte köpürene dek iyice çırpalım
Ardından 2 su bardağı elenmiş unu, 2 paket vanilyayı ve yarım paket kabartma tozunu ekleyip, tekrar çırpalım
Bir tepsiyi 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı'yla yağlayıp üzerine biraz tozşeker serpiştirelim
Hamuru tepsiye döküp 200 derece fırında pişirelim
Pişen hamuru fırından çıkarıp üzerine marmelat sürelim ve fındık ya da cevizi de serpelim
Sıcakken rulo yaparak saralım
Rulo iyice soğuduktan sonra 1 cm
aralıklarla keselim ve servis tabağma koyalım
Önceden hazırlayıp iyice soğuttuğumuz şerbeti ruloların üzerine gezdirelim, servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul