Konu
:
pepecura
Yalnız Mesajı Göster
pepecura
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
pepecura
pepecura tatlısı - pepecura tatlisi - pepecura tatlisi nasıl yapılır - pepecura tatlısı tarifi
üzüm suyu: 3 kg
kırmızı üzüm (tanelenmiş), 1 çay bardağı su
üzüm taneleri ve suyu 30 dk
pişirip, ezin
temiz bir mutfak tülbentinden geçirerek süzün
Malzemeler
2
5 lt
kırmızı üzüm suyu
2 su bardağı
mısır unu
1 çorba kaşığı nişasta
süslemek için ceviz taneleri
Yapılısı
mısır unu ve nişastayı karıştırın
1,5 su bardağı üzüm suyunu mısır ununa karıştırarak katın
kalan üzüm suyunu kaynama noktasına getirin ve mısır unlu üzüm suyunu karıştırarak ilave edin
karıştırmaya devam ederek, muhallebi kıvamında koyulaşıncaya kadar pişirin
porsiyonluk kaplara dökün
soğuduktan sonra cevizle süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul