Yalnız Mesajı Göster

şöbiyet tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

şöbiyet tatlısı



• 1 çay bardağı sıvı yağ

• 1 su bardağı yoğurt

• 1 paket kabartma tozu

• 1 kaşık sirke

• 250 gr ceviz

• 2 yumurta

• 5 bardak un Şurubu:

• 5 bardak şeker

• 35 su bardağı su Açmak için:

• 300 gr nişasta

• Üzerine 300 gr tereyağı

Kreması:

• 1 su bardağı irmik

• 1 su bardağı su

• 1 su bardağı fındık veya ceviz içi


1- Bir kaba sıvıyağ, sirke, yumurta konup çırpılır Yoğurdun içine kabartma tozu konup kaba katılarak karıştırılır Un ilave edilip iyice özlendirilerek yoğrulur

2- Hamur ikiye bölünür Hamurun bir parçası tahta üzerinde uzun rulo yapılıp cevizden büyük parçalara kesilip yuvarlanıp beze yapılır

3- Hamur parçalan bir kaba dizilerek üzerlerine bol nişasta ile un serpilir Hamur bezeleri nişastalı un içinde 15-20 dakika bekletilir Daha sonra tahtada her beze merdane ile tabak büyüklüğünde açılır

4- Her yufkanın arası bol nişastalanır Hepsi açılıp üst üste konunca merdane ile hamur kare şeklinde büyütülür

5- Kare şekline gelen hamur karelere kesilip, her kareye pişirilen kremadan bir kaşık konup üçgen şeklinde kapatılır Yağlanmış tepsiye dizilir

6- Diğer hamurun bezeleri de aynen açılıp içi konup tepsiye dizilir Kızdırılmış tereyağı kaşıkla şöbiyetlerin üzerine gezdirilir

Şurubu:

5 su bardağı şeker ile 35 bardak su bir tencerede kaynatılıp şerbet yapılır Ilık hale gelince baklava da ılık kıvamdayken şerbet şöbiyetin üzerine dökülür

Kreması:

Bir tencerede irmikle su karıştırılıp muhallebi gibi karıştım karıştıra pişirilir Ateşten alınıp ceviz içi ile karıştırılıp şöbiyette kullanılır

Not: Ceviz katılmadan da yapılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla