Konu
:
şöbiyet tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
şöbiyet tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
şöbiyet tatlısı
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 paket kabartma tozu
• 1 kaşık sirke
• 250 gr ceviz
• 2 yumurta
• 5 bardak un Şurubu:
• 5 bardak şeker
• 3
5 su bardağı su Açmak için:
• 300 gr nişasta
• Üzerine 300 gr tereyağı
Kreması:
• 1 su bardağı irmik
• 1 su bardağı su
• 1 su bardağı fındık veya ceviz içi
1- Bir kaba sıvıyağ, sirke, yumurta konup çırpılır
Yoğurdun içine kabartma tozu konup kaba katılarak karıştırılır
Un ilave edilip iyice özlendirilerek yoğrulur
2- Hamur ikiye bölünür
Hamurun bir parçası tahta üzerinde uzun rulo yapılıp cevizden büyük parçalara kesilip yuvarlanıp beze yapılır
3- Hamur parçalan bir kaba dizilerek üzerlerine bol nişasta ile un serpilir
Hamur bezeleri nişastalı un içinde 15-20 dakika bekletilir
Daha sonra tahtada her beze merdane ile tabak büyüklüğünde açılır
4- Her yufkanın arası bol nişastalanır
Hepsi açılıp üst üste konunca merdane ile hamur kare şeklinde büyütülür
5- Kare şekline gelen hamur karelere kesilip, her kareye pişirilen kremadan bir kaşık konup üçgen şeklinde kapatılır
Yağlanmış tepsiye dizilir
6- Diğer hamurun bezeleri de aynen açılıp içi konup tepsiye dizilir
Kızdırılmış tereyağı kaşıkla şöbiyetlerin üzerine gezdirilir
Şurubu:
5 su bardağı şeker ile 3
5 bardak su bir tencerede kaynatılıp şerbet yapılır
Ilık hale gelince baklava da ılık kıvamdayken şerbet şöbiyetin üzerine dökülür
Kreması:
Bir tencerede irmikle su karıştırılıp muhallebi gibi karıştım karıştıra pişirilir
Ateşten alınıp ceviz içi ile karıştırılıp şöbiyette kullanılır
Not: Ceviz katılmadan da yapılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul