Konu
:
Elazığ Usulü Revani
Yalnız Mesajı Göster
Elazığ Usulü Revani
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elazığ Usulü Revani
Elazığ Usulü Revani Tarifi - Elazığ Usulü Revani Yapılışı - Revani Nasıl Yapılır - Revani Malzemeleri
Malzemeler
1'er su bardağı toz şeker, irmik,sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
3 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
3,5 su bardağı şeker
4,5 bardak su
2 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
1
Bakır veya cam bir kabın içerisinde önce yumurtalar köpürünceye kadar çırpılır
Şeker katılarak iyice çırpılır
2
Bu karışıma yağ, yoğurt ve irmik ilave edilip çırptıktan sonra karbonat ile un konularak tekrar çırpılır
3
Tepsi yağlanıp unlandıktan sonra boza kıvamındaki hamur tepsiye dökülür
Üzerine fındık veya dövülmüş ceviz serpilerek fırında pişirilir
4
Şerbet için ayrılan şekere su ilave edilip bir iki taşım kaynadıktan sonra limon suyu dökülüp 15 dakika kaynatılır
5
Önceden pişen revaninin üzerine sıcakken yarım çay bardağı su fırçayla sürülür
Soğuduktan sonra şerbet sıcakken revaninin üzerine dökülür
Soğuk servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul