Yalnız Mesajı Göster

Elazığ Usulü Revani

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elazığ Usulü Revani



Elazığ Usulü Revani Tarifi - Elazığ Usulü Revani Yapılışı - Revani Nasıl Yapılır - Revani Malzemeleri

Malzemeler

1'er su bardağı toz şeker, irmik,sıvı yağ

1 su bardağı yoğurt

2 su bardağı un

3 yumurta

1 çay kaşığı karbonat

yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık

3,5 su bardağı şeker

4,5 bardak su

2 yemek kaşığı limon suyu


YAPILIŞI:

1Bakır veya cam bir kabın içerisinde önce yumurtalar köpürünceye kadar çırpılırŞeker katılarak iyice çırpılır

2Bu karışıma yağ, yoğurt ve irmik ilave edilip çırptıktan sonra karbonat ile un konularak tekrar çırpılır

3Tepsi yağlanıp unlandıktan sonra boza kıvamındaki hamur tepsiye dökülürÜzerine fındık veya dövülmüş ceviz serpilerek fırında pişirilir

4Şerbet için ayrılan şekere su ilave edilip bir iki taşım kaynadıktan sonra limon suyu dökülüp 15 dakika kaynatılır

5Önceden pişen revaninin üzerine sıcakken yarım çay bardağı su fırçayla sürülürSoğuduktan sonra şerbet sıcakken revaninin üzerine dökülürSoğuk servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla