Konu
:
Çikolatalı Revani
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Revani
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Revani
Çikolatalı Revani Tarifi - Çikolatalı Revani Yapılışı - Çikolatalı Revani Nasıl Yapılır - Çikolatalı Revani Malzemeleri
Malzeme:
6 adet yumurta
1 su bardağı irmik
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı Bizim Mutfak Un
1 çay kaşığı Bizim Mutfak Hamur Kabartma Tozu
toz hindistancevizi
1 tatlı kaşığı Teremyağ
Sosu İçin :
1 su bardağı su
3/4 su bardağı toz şeker
50 gram Teremyağ
Çikolata Sos için :
150 gram kuvertür çikolata
30 gram Teremyağ
3 su bardağı krema
30 gram ananas
Un, yumurta, irmik, tozşeker, kabartma tozunu hamur yoğurma kabında yoğurun
Tepsiyi Teremyağ ile yağlayıp toz hindistancevizi serpiştirin
Hazırlamış olduğunuz hamuru yayın
Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirin
Fırından çıkardığınız revaniye ocakta kaynamakta ola şerbeti gezdirin
Soğumaya bırakın
Çikolatalı karışım için kremayı mikserle kabarıncaya kadar çırpın
Pate için, su, tozşeker ve Teremyağ’ı tavada ısıtın
Ardından yumurta sarılarını ekleyip çırpma teli yardımıyla çırparak pişirin
Benmari usulü eritilmiş çikolata ile Teremyağ’ı ilave edin
Pateyi ekleyip karıştırın
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Çikolatalı sosu revaninin her tarafına spatula yardımıyla sürün
Soğumaya bırakın
Dilimleyip servis tabaklarına alın
Zar şeklinde doğranmış ananas dilimleri ile süsleyin
Üzerine hazır çikolata sosu gezdirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul