Konu
:
Baklavalı Kek
Yalnız Mesajı Göster
Baklavalı Kek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baklavalı Kek
Malzemeler
Hamur İçin
1 adet yumurta
1
5 çay bardağı sıvı yağ
1
5 çay bardağı süt
1
5 çay kaşığı tuz
Yeterince un
Kek İçin
3 Adet yumurta
1 su bardağı şeker
1
5 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
Şurubu İçin
4 su bardağı şeker
4
5 su bardağı su
1-2 damla limon
Yapılışı
Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur
20 beze yapılarak bezeler tatlı tabağı büyülüğünde açılır
10 adet beze üst üste aralarına bir kaşık nişasta sürülür, diğer 10 beze nişasta ile üst üstte biriktirilir
Bu 10 beze merdane yardımıyla fırın tepsisi büyüklüğünde yuvarlakça açılır ve tepsiye konarak kenarlarından sarkanlar kesilir
Kek tarife göre çırpılıp hamurun üzerine sürülür, diğer 10 bezede fırın tepsisi büyüklüğünde açılarak kek hamurun üzerine kapatılır
Fırınlamadan önce kare veya dikdörtgen şeklinde kesildikten sonra bir paket margarin (eğer varsa ½ paket margarin, 3 kaşık tereyağı) eritilip fırına sürülür
200-230 derecede pişirilir
NOT: Baklava soğuk ve şerbet ılık olacak, şerbet servisten 2-3 saat önceden dökülecek
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul