Konu
:
Fındık Krokanlı İrmik Helvası
Yalnız Mesajı Göster
Fındık Krokanlı İrmik Helvası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındık Krokanlı İrmik Helvası
MALZEMELER:
3 su b
irmik
2 su b
toz şeker
2 su b
süt
2 su b
su
2 çorba k
tereyağı
1 çay b sıvıyağ
krokanı için:
1 su b
fındık
1 su b
toz şeker
HAZIRLANIŞI:
Tencerenize tereyağını ve sıvıyağı alın
üzerine
irmiği koyup altın sarısı olana kadar kavurun
rengi aldıktan sonra üzerine kaynamış süt ve
su karışımını dökün
bu aşamada dikkatli olmak
lazım
çünkü etrafa çok sıçrıyor
kapağını kapatıp
suyunu çektirdikten sonra ocağın altını kapatın ve
üzerine toz şekeri boşaltıp kaşıkla iyice karıştırın
diğer tarafta tavaya toz şekeri alın
rengi sarardıktan
sonra içine bütün fındıkları ekleyin
beraber iyice
rengi dönüp karamel olana kadar pişirin
daha sonra
yağlanmış aliminyum bir tepsiye dökün
soğuduktan
sonra kalıp şeklinde tepsiden çıkartın
merdane ile
üzerinden kuvvetlice geçerek iyice ufalayın
dinlenen
helvanızın üzerine dökerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul