Yalnız Mesajı Göster

Fındık Krokanlı İrmik Helvası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındık Krokanlı İrmik Helvası



MALZEMELER:


3 su birmik

2 su btoz şeker

2 su bsüt

2 su bsu

2 çorba ktereyağı

1 çay b sıvıyağ

krokanı için:

1 su bfındık

1 su btoz şeker
HAZIRLANIŞI:


Tencerenize tereyağını ve sıvıyağı alın üzerine

irmiği koyup altın sarısı olana kadar kavurun

rengi aldıktan sonra üzerine kaynamış süt ve

su karışımını dökün bu aşamada dikkatli olmak

lazım çünkü etrafa çok sıçrıyor kapağını kapatıp

suyunu çektirdikten sonra ocağın altını kapatın ve

üzerine toz şekeri boşaltıp kaşıkla iyice karıştırın

diğer tarafta tavaya toz şekeri alın rengi sarardıktan

sonra içine bütün fındıkları ekleyin beraber iyice

rengi dönüp karamel olana kadar pişirin daha sonra

yağlanmış aliminyum bir tepsiye dökün soğuduktan

sonra kalıp şeklinde tepsiden çıkartın merdane ile

üzerinden kuvvetlice geçerek iyice ufalayın dinlenen

helvanızın üzerine dökerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla